В Мариуполе сожгли храм Киевского патриархата (фото)

Церковь сгорела полностью.

Мариупольский священник УПЦ Киевского патриархата Любомир Кащий сообщил, что неизвестные полностью сожгли храм, где он служил - по ул. Олимпийской, 79а Восточного микрорайона, передает КиевПравда со ссылкой на i24.

«Только что позвонил наш военный капеллан отец Любомир Кащий и сообщил, что ему сожгли церковь. Эта церковь Киевского патриархата была ним построена в 2003 года и даже не была повреждена, когда в января 2015 года прилетели «грады» на микрорайон Восточный и легли рядом», - сообщила волонтер.

По ее словам, отец Любомир - исключительно порядочный человек. Он присутствовал на всех молебнах за украинских военных. Также священник занимается волонтерской деятельностью, связанной с помощью армии. Украинская считает виновными людей с антиукраинской позицией.

Отец Любомир сообщет на своей странице: "В ніч з 05 на 06 листопада відбулась трагічна подія для всієї України. В м.Маріуполі невідомі підпалили Українську Православну Церкву Київського Патріархату Покрови Пресвятої Богородиці. На місці, де був збудований храм відбулося сумнозвісне побиття Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета в 1999 році. Вона є одна із перших церков в Приазов'ї, яка знаходиться найближче до передових позицій. В цій церкві відбувається благословення воїнів які захищають Україну від російської агресії, а також проводиться нагородження бійців медалями "За жертовність і любов до України". Настоятель цієї парафії є також заступником координатора Синодального Управління Військового Духовенства УПЦ КП ОТУ "Маріуполь". Ворог не дрімає, і зазіхає на саме Святе - на Духовність Української Нації. О 03 год. ранку настоятелю о.Любомиру було повідомлено, що йде густий дим та видно полум'я з вівтарної частини храму. Настоятель разом з о.Павлом Основенко оперативно прибули до храму. Оглянувши споруду храму, побачили що з боку вівтаря розбито скло і всередині вівтаря палає вогонь. Все у вівтарі було обвуглене, але святий Престіл був неушкоджений. І це ще є підтвердження Благодаті Божої. Було вчасно викликано ДСНС, які оперативно ліквідували джерело займання в якому приймали активну участь настоятель о.Любомир та о.Павло. Велика подяка пожежникам від нашої парафії. Але шкода завдана нам дуже велика, тому просимо всіх Українців і тих хто любить Україну і її Святу Православну Церкву Київського Патріархату допомогти відродженню Свято-Покровського Храму в м. Маріуполі, який має важливе значення для нездоланності Українського Незалежного Духу".

34987 dd06 mm11 yy2016 2016 ноябрь листопад осень осінь фото галерея УПЦ поджог пожар Мариуполь Маріуполь церковь церква храм 34987 dd06 mm11 yy2016 2016 yjz,hm kbcnjgfl jctym jcsym ajnj ufkthtz EGW gjl;ju gj;fh Vfhbegjkm Vfhsegjkm wthrjdm wthrdf [hfv 34987 dd06 mm11 yy2016 2016 ноябрь листопад осень осынь фото галерея УПЦ поджог пожар Мариуполь Марыуполь церковь церква храь