Рабинович призвал Европу разорвать отношения с Нищуком

Депутат призвал европейские государства официально отреагировать на заявление министра культуры на уровне руководства Украины.

Народный депутат, председатель подкомитета Верховной Рады Украины по правам человека и лидер партии "За життя" Вадим Рабинович опубликовал открытое обращение к руководителям европейских институций Дональду Туску, Жан-Клоду Юнкеру, Мартину Шульцу, а также к руководителям дипломатических представительств стран Евросоюза в Киеве по поводу резонансного заявления министра культуры Украины Евгения Нищука, информирует КиевПравда со ссылкой на NewsNetwork.

Как известно, в прямом эфире на телеканале ICTV он заявил об отсутствии "украинской генетики" у жителей южной, центральной и восточной части Украины, назвав их "завезенными людьми", что вызвало настоящую бурю в украинском обществе. Позднее министр заявил, что "его неправильно поняли".

Вадим Рабинович расценил заявления Нищука как оскорбление полноправных граждан Украины и попытку охарактеризовать их как граждан "второго сорта", "недолюдей" и охарактеризовал такую риторику как "человеконенавистническую, фашистскую и разжигающую межнациональную вражду".

В связи с этим Вадим Рабинович призвал руководителей евроинституций и дипломатов прекратить все официальные отношения с Министерством культуры и его руководителем, а также исключить участие Нищука в любых европейских мероприятиях как на территории Украины, так и на территории стран объединенной Европы. Депутат также призвал европейские государства официально отреагировать на заявление министра культуры на уровне руководства Украины.

Приводим открытое обращение Вадима Рабиновича к руководителям евроинституций и дипломатам без сокращений и правок на языке оригинала.

* * *

Президентові Євросоюзу п. Дональду Туску,

Голові Єврокомісії  п. Жан-Клоду Юнкеру,

Президентові Європарламенту п. Мартіну Шульцу,

керівникам дипломатичних представництв

держав Євросоюзу в Україні

 

ВІДКРИТЕ ЗВЕРНЕННЯ

народного депутата України, голови підкомітету Верховної Ради України з прав людини

Вадима Рабіновича

 

Вимушений звернути вашу увагу, високоповажні дипломати, на доволі резонансну заяву, що прозвучала у прямому ефірі телеканала ICTV 22 листопада 2016 року з вуст міністра культури України Євгена Ніщука.

Він стверджував, що у містах та селищах півдня, центру та сходу України проживають «завезені люди» з «відсутньою українською генетикою», зокрема, маючи на увазі та називаючи «схід та південь України», Донбас, а також міста Запоріжжя, Черкаси тощо.

По суті, кваліфікація повноважних громадян України - мешканців означених населених пунктів та територій країни – озвучена міністром українського Уряду як громадян «другого сорту», «недочоловіків» і є за своєю суттю людиноненависницькою, фашистською та такою, що розпалює міжнаціональну ворожнечу.

Звертаю вашу увагу, що вперше за всі роки Незалежності України з вуст урядовця, повноважної особи вищого щабелю української влади прозвучали  подібні людиноненависницькі визначення, що викликали чималий негативний резонанс та широке обурювання у суспільстві. Прикро, що такого роду заява звучить  у країні, що задекларувала напрямок свого руху до демократичних принципів об’єднаної Європи та пріоритета прав людини, з вуст міністра культури, який за своїми прямими повноваженнями має сприяти взаєморозумінню та міжнаціональному діалогу в країні

Я звертаюсь до керівників усіх головних європейських інституцій, я звертаюсь до голів дипломатичних відомств в Україні: вимагаю припинити будь-які контакти на офіційному рівні з керівником Міністерства культури України паном Ніщуком, а також заборони участі для нього у будь-яких офіційних заходів європейських інституцій, що відбуваються не тільки на території України, а й безпосередньо у країнах об’єднаної Європи. Я також вимагаю реакції урядів країн об’єднаної Європи на людиноненависницьке висловлювання члена українського уряду на дипломатичному рівні на адресу керівництва української держави.

Запевнюю вас у своїй повазі та відданості пріоритетам прав людини та важливості демократії у суспільстві на засадах рівності та толерантності.

Читайте также:Рабинович считает необходимым ввести статью за стравливание украинцев

Читайте также:Нищук заявил, что украинцы имеют проблемы с генетикой (видео)

36062 dd23 mm11 yy2016 2016 ноябрь листопад осень осінь украинцы Рабинович заявление генетика Евгений Нищук 36062 dd23 mm11 yy2016 2016 yjz,hm kbcnjgfl jctym jcsym erhfbywы Hf,byjdbx pfzdktybt utytnbrf Tdutybq Yboer 36062 dd23 mm11 yy2016 2016 ноябрь листопад осень осынь украинцы Рабинович заявление генетика Евгений Нищук